Η ιστορία της Bulova

Η Bulova είναι μια εταιρία της Νέα Υόρκης που παράγει ρολόγια.

Η Bulova ιδρύθηκε και ενσωματώθηκε ως J. Bulova Company το 1875 από τον Joseph Bulova (1851 – 1936) που ήταν μετανάστης από την Βοημία.

Το 1945 ιδρύθηκε από Arde Bulova, σχολή ωρολογοποιίας με σκοπό αρχικά να παρέχουν κατάρτιση στους παλαίμαχους με ειδικές ανάγκες μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Η Bulova ανάπτυξε διαδικασίες παραγωγής ρολογιών, καινοτομίες και διάφορα πρωτοποριακά για την εποχή εργαλεία για το service των ρολογιών.

Η Festina εδρεύει στη Βαρκελώνη, όπου συγκεντρώνονται τα πιο ακριβά μοντέλα από τις υψηλότερες σειρές. Ο συνδυασμός της ελβετικής τεχνολογίας και της ισπανικής εφεύρεσης και χειροτεχνίας δημιουργεί ένα συνεκτικό και μοναδικό σύνολο που είναι αδύνατο να σφυρηλατηθεί.

Μια από της ωρολογιακές καινοτομίες περιέλαβαν και το ρολόι Accutron που χρησιμοποίησε την αντήχηση συντονίζοντας δίκρανα ως μέσο ρύθμισης του χρόνου.

Βλέπουμε το μηχανισμό Accutron με το συντονίζοντα δίκρανο που είναι μεταξύ των δύο ηλεκτρομαγνητικών σπειρών στην κορυφή του ρολογιού.

Τα Accutron ρολόγια αρχίζουν να πωλούνται από τον Οκτώβριο το 1960 από την Bulova.

Ο εφευρέτης Max Hetzel γεννήθηκε στην Βασιλεία της Ελβετία και προσχώρησε στην Bulova Watch Company στην Bienne της Ελβετία το 1948. Αυτός ο σημαντικός μηχανικός ήταν ο πρώτος που χρησιμοποίησε το transistor σε ρολόι χειρός οπότε στην ουσία ήταν το πρώτο ηλεκτρονικό ρολόι χειρός.

Το παγκοσμίως διάσημο “Bulova Accutron” πούλησε περισσότερα από 4 εκατομμύρια κομμάτια έως ότου σταμάτησε η παραγωγή το 1977.

Το “Bulova Accutron” εκείνη την εποχή μαζί με το Ωmega Speedmaster διαγωνιζόντουσαν για το ποιο ρολόι θα πάει στο φεγγάρι μαζί τον πρώτο αστροναύτη και τελικά κέρδισε το Ωmega chronograph Speedmaster αλλά όλα τα ρολόγια των οργάνων και του χρόνου-κράτηση των μηχανισμών του διαστημικού σκάφους σε εκείνες τις αποστολές ήταν Bulova Accutrons επειδή η NASA δεν ήξερε πόσο καλά θα λειτουργούσαν τα μηχανικά ρολόγια σε συνθήκες μη βαρύτητας. Η Bulova κατασκευάζει εκείνη την περίοδο ένα περιορισμένο αριθμό ρολογιών με το αναγράψει “Astronaut” κάτω από τη γραμμή Accutron. Στο πίσω μέρος υπογράφεται Buzz Aldrin.

Τα τωρινά μοντέλα της Bulova χρησιμοποιούν ETA μηχανισμό που είναι ίδιος με την αντίπαλη εταιρία Omega.

Το 2008 βρέθηκε μετά από 67 έτη στο βυθό της θάλασσας ένα αυτόματο ρολόι χειρός Bulova που χάθηκε από έναν ναυτικό το 1941 βρέθηκε και επέστρεψε στον ιδιοκτήτη του. Λειτουργεί ακόμα και σήμερα.